Cukier

Hurtownia bakalii Makpak.pl zaprasza do współpracy klientów indywidualnych oraz hurtowych. Zapewniamy pomoc i doradztwo na każdym etapie finalizacji zamówienia. Hurtownia Makpak.pl oferuje cukier brzozowy - Ksylitol Danisco w atrakcyjnej cenie. Dostępny jest również cukier trzcinowy oraz cukier kokosowy. 

O cukrze mówi się raczej w negatywnym kontekście - wszędzie go pełno, kaloryczny, tuczący, uzależniający. Ale, jak się okazuje, to niekoniecznie prawda! Wybierając ksylitol Danisco mamy pewność, że sięgamy po zdrowy, niskokaloryczny cukier, który na pewno nam nie szkodzi. Ksylitol zawiera aż o 40% mniej kalorii w porównaniu do zwykłego, białego cukru. Co więcej, ma niski indeks glikemiczny, zatem diabetycy nie muszą sobie go odmawiać. Ksylitol może być stosowany dokładnie tak samo, jak biały cukier, czyli do słodzenia napojów czy przygotowywania wypieków. 

Hurtownia bakalii Makpak.pl oferuje ksylitol chiński (pozyskiwany z kukurydzy) oraz ksylitol Danisco fiński, inaczej nazywany cukrem brzozowym, gdyż jest on pozyskiwany z brzozy. Ksyliol worek 25 kg to najmniejsze oferowane opakowanie zbiorcze dostępne w naszym sklepie. Oferujemy również hurtowe ilości ksylitolu w bardzo atrakcyjnych, niskich cenach. 

Ponadto dostępny jest cukier trzcinowy nierafinowany, cukier kokosowy oraz erytrytol (erytrol). Ostatni z nich, podobnie do ksylitolu, stanowi słodzik - idealny zamiennik cukru białego, niemniej jednak nie dostarcza on żadnych kalorii, bowiem nie jest metabolizowany w organizmie. Erytrytol jest wydalany z moczem, bowiem organizm ludzki nie posiada enzymów żołądkowych, które by go trawiły. Słodzik ten może być używany do kawy, herbaty i innych napojów oraz wypieków kulinarnych. Należy jednak pamiętać, aby dać go w większej ilości z uwagi na dużo niższą słodkość w porównaniu do sacharozy. Erytrytol worek 25 kg to minimum logistyczne w naszej hurtowni. 

Coraz większą popularnością cieszy się cukier kokosowy, który posiada niezwykły aromat. Dostępny w naszej ofercie jest także cukier trzcinowy nierafinowany, który jest bardzo chętnie wybieranym cukrem zamiast zwykłego białego.