Babka jajowata łuska worek 25 kg
(32,03 zł za kilogram)
Babka jajowata łuska stanowi doskonały zamiennik mąki pszennej, a zatem sprawdzi się zarówno w piekarnictwie, ale również jako dodatek do musli, owsianek, a nawet deserów. Łuski babki jajowej można użyć jako zagęszczacz do sosów i zup, a także przygotować napój, podobny do naparu siemienia lnianego.
Babka jajowata łuska jest bogactwem błonnika, który to jest niezwykle ważnym składnikiem codziennej diety. Błonnik pełni kluczowe role w procesach fizjologicznych naszego organizmu. Łuska babki jajowatej stanowi doskonałe źródło rozpuszczalnego błonnika, który ma za zadanie wydłużyć czas wchłaniania składników pokarmowych oraz tempo trawienia, dzięki czemu pozostawia uczucie sytości na dłuższy czas. Ponadto błonnik zmniejsza wzrost glukozy po posiłku, zatem jest on bardzo ważny w dietach osób chorujących na cukrzyce. Łuska babki jajowatej jest polecana również osobom, które rozpoczynają dietę redukcyjną czy chcących oczyścić jelita.
Czystość produktu 85%-87%.